Wijziging houdernaam voor domein verwerkt (SIDN)

De SIDN is vorige week woensdag overgeschakeld op een nieuw registratiesysteem. Daarbij hebben zo voor de houders (eigenaars) van de domeinnamen slechts een beperkt aantal gegevens overgenomen (enkel de bedrijfsnaam).

Telkens je een .nl-naam bij ons bewerkt of verlengt, gaat ons systeem de gegevens die bij SIDN ingevuld staan synchroniseren met onze gegevens. Daar de gegevens bij SIDN momenteel onvolledig zijn, betekent dat dat we sowieso een eerste keer de gegevens gaan aanpassen. Spijtig genoeg ziet de SIDN dat als het aanpassen van de eigenaar van de domeinnaam en sturen ze bovendien op dat moment een verwarrend mailtje naar die eigenaar om te melden dat de eigenaar veranderd is. Ook al werd er eigenlijk enkel diens telefoonnummer en adres enz. ingevuld.

We hebben met de SIDN contact opgenomen met de vraag of dit niet op een klantvriendelijkere manier kan. Als ze die mailtjes echt willen versturen, dan zouden ze bijvoorbeeld de nieuwe eigenaargegevens in die e-mail kunnen vermelden. Zo ziet de klant direct dat er eigenlijk helemaal niets veranderd is… Tot nader order wachten we echter nog op een reactie.

Contacteer tech@connexeon.com voor meer informatie.