Co-location & Datacenter.

professionele datacenters

Breng uw apparatuur veilig onder in een professioneel datacenter.

Service inbegrepen

Persoonlijke Service inbegrepen.
Telefonisch, per e-mail of chat.

Lees meer over onze Service →

Snel, Veilig & Up

Snel, Veilig & Up door onze betrouwbare cloud infrastructuur.

Lees meer over onze Infrastructuur →

Connexeon werkt samen met meerdere datacenters. Dit laat ons toe u keuze-mogelijkheden te bieden wat betreft de fysieke locatie. Tevens is deze aanpak prima geschikt voor backup oplossingen of complexere hosting oplossingen waarbij u uw servers geografisch spreidt over meerdere locaties.

Al onze datacenter locaties beschikken over deze eigenschappen;

Dubbele stroomkring

Een A+B dubbele stroomkring zorgt voor redundancy op gebied van stroomvoorzieningen. In het geval dat één van de stroomkringen zou uitvallen wordt er automatisch en zonder stroomonderbeking overgeschakeld op de tweede stroomkring.

Noodstroomvoorzieningen

UPS noodbatterijen en een dieselgenerator kunnen in het geval van een netstroompanne onbeperkt in tijd de stroomvoorzieningen behouden. De overschakeling op noodstroomvoorzieningen gebeurt zonder onderbreking.
Klimaatregeling
Airco units regelen een ideale temperatuur (tussen 19 en 23° C) en vochtigheidsgraad (tussen 40 en 60%) op de datavloer.

Videobewaking

Een gesloten cameracircuit registreert elke beweging in het datacenter.

Toegangsprocedure en restricties

Elk datacenter heeft toegangsprocedures en is enkel toegankelijk met een geldige toegangscode of toegangsbadge.

Brand detectie en onderdrukking

Een VESDA (Very Early Smoke Detection Aparatus) detecteert het minste teken van brand op de datavloer. Naargelang het datacenter is er eveneens een gas fire suppression systeem aanwezig. Dit systeem is in staat brand te blussen zonder water zodat de apparatuur niet beschadigd wordt.

Verhoogde vloer

Onder de verhoogde vloer wordt alle bekabeling gestructureerd weggewerkt. Daarnaast dient de verhoogde vloer als bescherming voor uw apparatuur bij bv. waterschade (door overstromingen, …).

Connectiviteit

Connexeon beschikt over haar eigen onafhankelijk netwerk. Dit laat ons toe om te werken met meerdere connectiviteitspartners om tot een redundante netwerkopstelling te komen die ons niet afhankelijk maakt van één connectiviteitsleverancier.
Daarnaast wordt er verkeer uitgewisseld met andere Internet service providers. De uitwisseling van verkeer zorgt voor zeer snelle lokale verbindingen. Er wordt verkeer uitgewisseld op de Belgische en Nederlandse nationale uitwisselingspunten.
Enkele technische details over ons netwerk;
Autonomous System AS 35821
Memberships RIPE NCC
Transit feeds Tinet, Edpnet

Service Level Agreement Infrastructuur

De Service Level Agreement (SLA) beschrijft de kwaliteit van de netwerk- en infrastructuurdiensten die Connexeon levert en de compensaties verschuldigd aan de klant wanneer de kwaliteitsvereisten niet nageleefd zouden worden.

Back to Top