SIDN geeft viermiljoenste .nl-domeinnaam uit

De SIDN heeft eerder deze week de viermiljoenste .nl-domeinnaam vastgelegd. Nederland heeft hiermee de hoogste domeinnaamdichtheid ter wereld, zo heeft de beheerder van het Nederlandse top-level-domein bekendgemaakt.

Eerder dit jaar voorspelde de SIDN al dat deze zomer de grens van vier miljoen geregistreerde .nl-domeinnamen zou worden doorbroken. Die voorspelling is woensdag uitgekomen. Met vier miljoen vastgelegde .nl-domeinnamen staat Nederland internationaal op de vierde plaats. Alleen in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en China zijn met respectievelijk 13,7 miljoen, 8,6 miljoen en 6,8 miljoen meer domeinen geregistreerd.

“Dagelijks worden nu zo’n 2800 nieuwe domeinnamen geregistreerd”, aldus SIDN-directeur Roelof Meijer. “Netto groeit het .nl-domein met 1600 domeinen per dag, naar verwachting wordt dan ook binnen enkele jaren de vijfmiljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd.”

Ook het aantal .nl-domeinnamen dat jaarlijks wordt geregistreerd groeit nog altijd. In 2009 kwamen er 480.000 .nl-domeinen bij, wat het totaal op 3,6 miljoen bracht. Dat zijn gemiddeld 40.000 nieuwe domeinen per maand, waar dit jaar gemiddeld 50.000 stuks per maand worden vastgelegd. Volgens de SIDN groeide het aantal Nederlandse domeinen de afgelopen twaalf maanden met bijna 13 procent.

In totaal zijn er sinds de instelling van het .nl-cctld zo’n 5,1 miljoen unieke domeinnamen geregistreerd, waarvan er 1,1 miljoen op een gegeven moment weer zijn opgeheven. Van de bedrijven en personen in Nederland met een domeinnaam heeft 72 procent een .nl-domeinnaam, gevolgd door .com met 14 procent en .eu met 8 procent. Uit gegevens van de SIDN blijkt ook dat de gemiddelde .nl-domeinnaam dertien karakters lang is, terwijl domeinnamen van elf karakters het meest voorkomen.

Bron : Tweakers.net

Contacteer sales@connexeon.com om uw eigen domeinaam te registreren.